• Mulder Agro
fb-logo  naar-webshop

Archief-startpagina-2018

Theo Mulder, directeur van MulderAgro en voorzitter van de stichting Symphony of Soils.
Lezing: Boerderijen, de apotheken van de toekomst. 13 oktober 2018

 

Uitnodiging Spuitlicentie

Gruno recycling Groningen maakt Bokashi van blad materiaal. 13 december 2018.
Voor vragen of interesse kunt u contact opnemen met Joost Mulder. Mob. 0630343797

 

Van rotte mest naar rijpe mest. Artikel in 'Veeteelt'. 2 november 2018.

 van_rotte_mest_naar_rijpe_mest

Interview Theo Mulder in de ‘akker van t noorden’.  20 november 2018.

Theo_Mulder

Kruiden geven divers bestand in de wei. Artikel Boerderij.nl 3 november 2018.

Anke_Hartholt

Sfeerimpressie Symhony Of Soils. Donderdag 11 oktober 2018.

We kijken terug op een zeer geslaagde eerste Symphony of Soils! Het enthousiasme over de plenaire sprekers, de bodem-beleef-sessies en workshops was groot en er werd veel kennis uitgewisseld. De aftermovie en foto-impressie onderstrepen dat nog eens, en ook de pers heeft uitgebreid verslag gedaan van het symposium.

Sfeerimpressie Symhony Of Soils

Bodemcursus gaat weer van start in januari 2019
René-Jochems-Groei-balans

De bodemcursus die nu sinds een aantal jaren georganiseerd wordt door Mulder Agro gaat weer van start in januari. De cursus wordt gegeven door René Jochems van Groeibalans. Het is de bedoeling dat er 4 groepen gevormd worden zodat men keuze heeft uit welke dag het beste past. In deze cursus gaan we in op alle belangrijke onderdelen van de bodem waarbij we starten met het bespreken van de huidige situatie bij veehouders, akkerbouwers en tuinders, vervolgens worden verschillende aspecten van de bodem uitgelegd en we sluiten af met suggesties en adviezen. Thema’s die voorbij komen zijn; grondbewerking, bemesting, bodemstructuur, beoordeling van grondanalyses, ziekteweerbaarheid, groenbemesters, schadelijke en nuttige organismen, mechanisatie etc. De cursus bestaat uit drie dagdelen van ca. 3 uur per keer. Locatie is: Dorpshuis Trije Doarpen, Kollumerzwaag. Voor informatie en inschrijving klikt u HIER

Balancerend Boeren. Artikel in het magazine "Molke". Maandag 22 oktober 2018.

Op het melkveebedrijf van Geert Broersma in Damwoude draait het om balans. Balans tussen wat de bodem levert, zijn koeien opnemen en hij aan voedsel aflevert. Eenvoudig is dat niet en onzekerheden zijn er volop. "Het is missiewerk, maar ik ben ervan overtuigd dat wij steeds meer afgerekend worden op hoe belastend wij zijn".

Balancerend Boeren

Nieuw in de verhuur: Frontspuit voor op de fronthef of op het vorkenbord.

Nieuw in de verhuur: Frontspuit

Vrijdag 12 oktober. Oosterwolde.
Internationale conferentie over Organic Food and Our Future Food System.
Volledig overzicht van de presentaties. 

Organic Food and Our Future Food System-presentaties

Noord-Nederland als gids in bodemdenken. Nieuwe Oogst. Oktober 2018.

 Noord-Nederland-als -gids-in-bodemdenken

Ander gebruik van bodem is voor iedereen van belang. 17 September 2018.

Voerhandelaar pleit voor een gezonde bodem. Boerderij no. 103 September 2018
voerhandelaar_pleit_voor_gezonde_bodem

Maandag 3 SEP OM 15:00 uur.
Graag willen wij u uitnodigen voor onze jaarlijkse mais demo op de Wedze te Twijzel.

Maisdemo Twijzel

Thema's van de dag zijn:
- Maisrassen
- Bemesting
- Mais onderzaai
- Alternatieve teelten
- Bodemvruchtbaarheid
- Krachtvoer van eigen land. 

De demo wordt georganiseerd door: Mulder Agro, KWS , en Loonbedrijf Kamstra Twijzel.

Mulder Agro Youtube kanaal. 6 augustus 2018.
Mulder Agro Youtube kanaal

Vanaf heden heeft Mulder Agro een eigen Youtube kanaal, bent u nieuwsgierig naar lezingen en samenvattingen, presentaties en andere dingen die er binnen ons bedrijf spelen? Neem dan gerust een kijkje… Klik op de link om naar het youtube kanaal te gaan. 

Natuur opbouwen in plaats van afbreken. Blad "veeteelt" juli 2018.

Natuur-opbouwen-in-plaats-van-afbreken

‘Organische stof bouwt sneller op dan wetenschappers verwachten’.
Vakblad Melkvee. Juli 2018.

De bodembiologie is in staat sneller organische stof op te bouwen dan veel wetenschappers verwachten. Tijdens een serie lezingen over regeneratieve landbouw was dat één van de ervaringen die specialist agro-ecologische landbouw Maarten Stapper deelde met zijn toehoorders. Lees meer...

‘Organische stof bouwt sneller op dan wetenschappers verwachten’

Lezing Maarten Stapper. De Trije Doarpen, Kollumerzwaag. 9 juli 2018.

Lezing: Gezonde bodem, Gezond eten, Gezonde mensen

Australische agro-ecoloog komt naar Kollumerzwaag. 7 juli 2018.

Maarten Stapper

Bewustwording dankzij "Tour du Poep". 5 juli 2018.

Bewustwording dankzij Tour du Poep

Meerjarig onderzoek naar effecten bokashi. 5 juli 2018.

Meerjarig onderzoek naar effecten bokashi.

“Gezonde bodem, Gezond eten, Gezonde mensen – voor een gezond bedrijf en een vitale wereld" - Maarten Stapper

Maarten Stapper

Attentie! Begin juli komt Maarten Stapper naar Nederland! Maarten Stapper is een Nederlandse adviseur in Australië en gaat ons meer vertellen over bodemvruchtbaarheid. Stapper zal vier lezingen houden, gespreid over Nederland. Hierbij nodigen de Noardelike Fryske Wâlden en Mulder Agro u van harte uit om aanwezig te zijn bij één van deze lezingen. Dit zal zijn op maandag 9 juli 2018 in de Trije Doarpen te Kollumerzwaag. Lees meer....       

Melkvee- en Akkerbouwdagen op 5, 6 en 7 juni 2018.

 

De boer verdient een troon De boer verdient een troon.
Melkvee- en Akkerbouwdagen is dé plek voor Nederlandse Melkveehouders en Akkerbouwers om het totaalpakket in beeld te zien.Voor standhouders zijn de uitnodigingen zo vakgericht dat ze zich volledig kunnen richten op de juiste doelgroep binnen de melkveehouderij en akkerbouw. Omdat het een buitenlocatie betreft is er de mogelijkheid demo’s te geven, CNO-Expo biedt exposanten, die hier gebruik van willen maken, naast hun stand GRATIS een ruimte aan voor voer en/of mechanisatie demo’s. Naast alle noviteiten en demonstraties vindt u op Melkvee- en Akkerbouwdagen alles voor het boerenbedrijf. Wij tonen u de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van melktechniek, mechanisatie en rundveehouderij, Innovatie en rendement zijn de kernwoorden voor het evenement en zullen een rode leidraad vormen. Graag tot ziens op de Melkvee- en Akkerbouwdagen!
Klik hier voor het bestellen van tickets. 


Undersiker hellet amerfollen poep op by bekende Friezen. 17 april 2018.

Theo Mulder - MulderAgro Boeren soene net langer keunstdong brûke moatte, mar minsklike poep. Dat fynt Theo Mulder fan Mulder Agro yn Kollumersweach. Neffens him soe dat it bêste wêze foar de natuer. Boppedat soe it ek nochris hiel effektyf wêze foar op it lân. Tegearre mei wetterynstitút Wetsus komt hy dêrom kommende wike mei in ludike aksje. Mulder giet de provinsje troch mei in buske om by bekende Friezen in amerfol poep en pis op te heljen. Dy amerfollen lit er ûndersykje by Wetsus, om te sjen hoefolle wurkjende stoffen oft dêryn sitte en hoe't dy stoffen it bêste brûkt wurde kinne as dong. Mulder ferkeapet op it stuit noch keunstdong oan boeren, mar hy soe folle leaver it miljeufreonlike alternatyf oanbiede.

Klik foar meer info.

Schema plastic inzameling 2018. 9 maart 2018.

Plastic inzameling 2018

Bijeenkomsten Hugh Lovel. 6 maart 2018.

Dinsdag 7 maart organiseerden Mulder Agro en Team Ecosys uit Twello twee bijeenkomsten met Hugh Lovel over energetisch geïntegreerd herstellende landbouw.Hugh Lovel adviseert en coacht, samen met zijn vrouw Shabari Bird, vanuit zijn bedrijf Quantum Agriculture , gangbare, biologische en Bio Dynamische landbouw bedrijven variërend in grote van 5 tot 30.000 ha in de USA, Australië, Nieuw Zeeland, Zuid en Middem Amerika, Zuid Afrika en Europa. Hugh is niet alleen theoretisch interessant , maar hij heeft ook een zeer praktische kijk op bodemvruchtbaarheid en gewasvitaliteit. Hij leert je hoe aan het uiterlijk, de verschijningsvorm en eigenschappen van boven- en ondergrondse plantdelen valt af teleiden dat welke mineralen in overmaat of tekort in de bodem aanwezig zijn. Kortom voor grondgebruikers die toe zijn aan een vernieuwende en verdiepende impuls in hun bedrijfsvoering, waren dit bijeenkomsten die je voor geen goud had willen missen.

Bekijk hier de video.

Even voorstellen......ik ben Mark Ellens. 8 februari 2018.

 

Mark Ellens Ik ben Mark Ellens, 35 jaar en woon sinds april 2017 in Kollum. (34 jaar in Munnekezijl gewoond) Ik ben getrouwd met Louwra en samen hebben we 2 kinderen Fardouw(2) en Jesper (4 maanden). Als kleine jongen was ik vaak te vinden bij Zuidema agrotrans, en na alle rijbewijzen te hebben gehaald ben ik daar vanzelfsprekend aan het werk gegaan. Na 15 jaar Zuidema was ik toe aan een nieuwe uitdaging en kon ik bij Mulder aan de slag waar ik meer diversiteit heb. U zult mij vaak tegen komen op het bezorg truckje en achter op het erf. 

"Opname voedingsstoffen door planten" 31 januari 2018, locatie de Trije Doarpen te Kollumerzwaag.
Sprekers: Prof. dr. ir. C. Pieterse, Universiteit Utrecht en John van Klaren, Micosat. 

Twee handen vol goede aarde bevat meer leven dan er mensen op aarde geboren zijn. Dit bodemleven wil graag goed verzorgt worden. Een onderdeel hiervan is de voedselvoorziening van de macrobiolgie in de bodem.Een gedeelte van deze voedselvoorziening wordt verzorgt door de plant via wortelexudaten. De verbinding tussen de bodem en plant wordt o.a. verzorgt door mycorrhiza schimmels.

Steggcal nu ook toegelaten als biologische kalkmeststof. Januari 2018

 

Voor de nieuwe inputlijst van SKAL heeft Steggcal nu ook de toelating om als meststof gebruikt te worden binnen de biologische land- en tuinbouw. Steggcal is een organische kalkmeststof op basis van eierschalen. Deze kalk is uitstekend geschikt als pH regulator en als Calcium bron voor uw gewas. Steggcal bevordert de bodemvruchtbaarheid van uw land, zodat de nutriënten die u aanbiedt ook beschikbaar komen voor het gewas. Steggcall strooienCalcium is als element voor de bodem van belang en ook om de zuurgraad van de grond te reguleren. Het blijkt dat er nog veel gronden zijn waar de ph niet optimaal is en/of de calciumbeschikbaarheid niet toereikend is. Het is daarom raadzaam een uitgebreide bodemanalyse uit te laten voeren. Er zijn diverse kalk soorten beschikbaar welke verschillen in samenstelling en werkingssnelheid. Steggcal is uniek vanwege de langdurige werking en bevat naast calcium diverse nutriënten. Het product is strooibaar met een kalk/breedstrooier bij een dosering van 1 á 2 ton per hectare. Steggcalk wordt losgestoop het erf geleverd. Voor informatie en vragen: www.mulderagro.nl / www.steggcalk.nl

Symphony Of Soils


  Adres:  

MulderAgro
Foarwei 45
9298 JC  Kollumerzwaag

Tel: 0511-441298
Fax: 0511-443891

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Internet: www.mulderagro.nl 
Whatsapp: 0613324139

  Openingstijden:  

  Ochtend Middag
Ma Gesloten 13.00-18.00
Di 9.00-12.00  13.00-18.00 
Wo 9.00-12.00 13.00-18.00 
Do   9.00-12.00  13.00-18.00 
Vr 9.00-12.00  13.00-18.00 
Za 9.00-12.00  13.00-16.00 
Zo Gesloten Gesloten